Банер
10369601_723667421039571_6902133006729156366_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Пророчеството за Шестата раса
Написано от Маг Селена   
Сряда, 10 Март 2010 17:38

В настоящо въплъщение се намира Петата под-раса на Петата Коренна Раса и вече се въплъщава Шестата под-раса.

Също както в Третата раса постепенно се формирала Четвъртата, Петата раса започнала да се формира в Расата на Атлантите. Това станало преди около 200 хиляди години назад във времето, още преди потъването на основния континент на Атлантида, събитие отпреди около милион-милион години.

Във настоящо въплъщение се намира Петата под-раса на Петата Коренна Раса и вече се въплъщава Шестата под-раса. За да се изясни ситуацията с расите и под-расите е необходимо да се има предвид следното :

Във всяка Манвантара Монадите се въплъщават във всяка една от седемте раси, преминавайки в развитието си седем Кръга - този Кръг е Петия и ние сега се намираме в Петата коренна Раса. Всяка Коренна раса има седем под-раси. Всяка под-раса на свой ред има седем разклонения, които могат да бъдат наречени „клон“ или „родствена“ раса. Малките племена, клонове и разклонения на последните са безчислени и зависят от действието на Кармата.

„Много хилядолетия са изминали от началото на расата на Атлантите, като въпреки всичко ние все още виждаме последните атланти, все още смесващи се с арийския елемент отпреди 11 000 години. Това показва огромната продължителност на времето на застъпването на една раса с друга, която следва след нея, макар че що се отнася до характерите и типовете външност по-старата раса губи своите отличителни признаци и приема новите черти от по-младата раса. Това се доказва от всички видове типове смесени човешки раси. Така Окултната Философия учи, че сега пред очите ни се развива процес, в който новата раса и расите по принцип се трансформират, и че именно в Америка ще се извършва тази трансформация, която вече е тече в пълна сила.

По такъв начин американците в продължение само на три столетия са станали временно „първична раса“, преди да станат отделна раса, ясно разграничена от всички други сега съществуващи раси. Накратко казано, те са зародиша на Шестата под-раса и след още няколко години несъмнено ще станат пионери на същата, което ще последва и сегашната европейска или Пета под-раса, с всичките си нови характерни особености.

После, приблизително след 25 000 години, те ще започнат подготовката за Седмата под-раса, а дотогава Шестата Раса ще се появила и изразила на сцената в Новия Житейски Кръг след катаклизмите, т.е. в Новата Манвантара. Отдавна ще е минала първата вълна, която трябва да унищожи Европа и по-късно цялата арийска раса, като ще засегне по този начин и двете Америки. Освен тях тя ще засегне също както и болшинството земи, непосредствено свързана с границите на нашия континент и островите. Кога ще стане това? Кой знае, като изключим Великите Учители на Мъдростта, но те пазят мълчание по въпроса като снежните върхове, извисяващи се над тях.

Всичко, което знаем е, че Шестата Раса тихо ще започне съществуването си, наистина толкова тихо, че в течение на много хилядолетия нейните пионери – своеобразни деца, които ще израстват в своеобразни мъже и жени – ще бъдат разглеждани като аномалии lusus naturael, като ненормални странности изразени на физическо и умствено равнище. След това с размножаването им тяхното количество ще се увеличава с всяко столетие и един прекрасен ден Шестата Раса ще се окаже просто преобладаваща.

Тогава днешният тип човек ще бъде разглеждан като изключителен изрод, който на свой ред ще измре в цивилизованите страни или преживявайки само
на малки островни групи по сегашните снежни върхове, където ще вегетира, ще се изражда докато не изчезне окончателно. Това може да се случи след милиони години, както е станало с ацтеките и сега става с Ням-Ням, и племената на джуджетата Мула Курумба на хълмовете в Нилгири.

Всички те са последните издънки на някога мощни раси, споменът за съществуването на които съвършено е изчезнал от съзнанието на съвременните поколения, също както и ние ще изчезнем от паметта на човечеството на Шестата Раса. Петата Раса ще се застъпва с Шестата в продължение на много хилядолетия напред във времето, като ще се променя заедно с нея, но много по-бавно от новата си приемница. Тя ще се видоизмени както физически така и умствено - също както Четвъртата Раса застъпвайки се с нашата Арийска, а Третата – с Расата на Атлантите.

Това е процес, който може да се счита за основна подготовка на тоталното настаняване и изразяване на Шестата Велика Раса и ще продължи в течение на времето, през което ще се развиват Шестата и Седма под-раси. И едва тогава последните останки на Петия Континент ще изчезнат, когато другото ново Обиталище на Шестата Раса, Шестият Континент, се появи над новите води на повърхността на нашата планета готова да приеме новия земен представител.

Там също ще се преселят и ще се утвърдят всички ония, които са имали щастието да избегнат всеобщите бедствия. И тъй като Природата не действа на внезапни скокове, също както и човекът от дете не се превръща веднага в зрял човек, то и последният катаклизъм ще бъде предшестван от множество малки потъвания и разрушения както от вода, така и от подземни вулканични огньове.

Мощен пулс ще бие учестено в сърцето на расата, намираща се сега в американската зона, но когато започне пришествието й, фактически ще останат прекалено малко американци, отколкото европейци, защото по това време ще настъпва Новата Раса водеща със себе си много нови народности. Но Петата Раса няма да измре изведнъж, тя ще преживее в продължение на много хилядолетия застъпвайки се с новата Шеста Раса, и както вече казахме, ще се преобразува, макар и по-бавно отколкото новата й приемница, подлагайки се на тотална промяна в умствено и физическо отношение.

Човечеството ще продължи да увеличава ръста си, както това е било по времето на лемурийците и атлантите. Деволюцията на Четвъртата Раса е довело до самото дъно на материалността Петата не само в нейното физическо изражение. В момента обаче настоящата Раса се намира пред прага на възходящата дъга в последващата Нова Манвантара. Така, че Шестата Раса бързо ще се освободи от своите материални окови, включително даже и от
плътта си.

Еволюция на коренните раси в Четвъртия кръг

Тя обхваща два цикъла - Низходящ и Възходящ. Низходящият се характеризира с деволюцията на физическата и интелектуална природа съотнесена към духовния регрес. А Възходящият цикъл се отличава с Ре-еволюцията или Възвръщането на Духовността и постепенното намаляване на изявата в материалността, както и чистата изява на естествената интелигентност.

И именно на човечеството от Новия Свят, зовящо се като Човечеството на Патала (антиподите от Долния Свят, както наричат Америка в Индия) принадлежи кармичното предназначение да сее семената на идващата велика и много по-блестяща Раса, отколкото всички ония, за които ние знаем досега. След Циклите на Материята ще следват Циклите на Духовността, както напълно развития и абсолютно осъзнат разум. Следвайки законът за аналогията в историята на расите, болшинството от бъдещото човечество ще се състои от забележителни Адепти.

Човечеството е рожба на Съдбата на Циклите (Манвантари) и нито една от неговите еманирани Единици не може да избегне своята съзнателна мисия или да се отърве от тежестта на сътрудничеството с естествеността на Природата. Така човечеството раса след раса ще извършва предписаното му циклово странстване. И климатите ще се променят, всъщност те вече се променят...

Всяка една следваща друга Година на Тропиците ще изхвърля по една под-раса само за да се зароди друга много по-висша раса на възходящия цикъл в историята на Еволюционния Процес, докато редица други, по-малко щастливи групи – неудачи на Природата – ще изчезнат от човешкото семейство подобно на отделните индивиди, без да оставят даже следа. Такъв е ходът на Природата под действието на Кармичния Закон на Вечно-Съществуващата и Вечно-разгръщащата се Природа.


bg.netlog.com


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .